EKTE TRADISJONELL HUSMANNSKOST SIDEN 1948

I kafeen får du servert skikkelig, heimelaga husmannskost .

MENY

FROKOST

06:30-10:00

Helg 07:00-10:00

OMELETT M/OST & SKINKEkr 185,-

Serveres med salat, brød og smør. Vi arbeider med å kunne tilby egg fra frittgående høns i «nabolaget» og gjerne økologisk, men tar litt tid dette.

G, E, M,

EGG & BACONenkel/dobbelkr 96,- / 158,-

Stekt bacon og speilegg på sandwichbrød og litt grønt. En svært populær passasjerrett og merkelig nok særlig på lørdag og søndag formiddag.

G, E,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 96,- / 188,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter, løk og egg som tilbehør.

G, E, M,

FROKOSTBUFFETkr 189,-

Innholdsrik frokostbuffet serveres i Det Gode Kjøkken. Varme og kalde retter, juice, kaffe og te. Det er også allergivennlige alternativer på forespørsel.

GRATINERTE BAGUETTERkr 127,-/ kr 149,-/ kr 149,-

Velg mellom gratinert baguetter med 
Skinke, hvitløk og tomat
Kylling, karri og paprika
Biffstrimler, berniesesaus, ost og purreløk

Tilvalg: Salat og dressing + Kr 23,-

G, (Hvete), E, M,

LUNSJ

10:00-13:00

OMELETT M/OST & SKINKEkr 185,-

Serveres med salat, brød og smør. Vi arbeider med å kunne tilby egg fra frittgående høns i «nabolaget» og gjerne økologisk, men tar litt tid dette.

G, E, M,

EGG & BACONenkel/dobbelkr 96,- / 158,-

Stekt bacon og speilegg på sandwichbrød og litt grønt. En svært populær passasjerrett og merkelig nok særlig på lørdag og søndag formiddag.

G, E,

FISKEBURGERkr 206,-

Fiskeburger serveres i brød med salat, hvitløksdressing, limesirup og potetbåter.

G, (Hvete), E, F, M,

LASAGNEkr 186,-

Etter hamburger er vår heimelaga lasagne vår bestselger av småretter. Vi diskuterer støtt og stadig om det er korrekt å kalle det smårett, da den for de fleste gir høy metthetsfølelse. Serveres med salat, hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, F, SO, M, SEL,

VILTPASTAkr 210,-

Reinskav, sopp og bacon stekes og tilsettes kremet saus. Serveres på pasta med nyrørt tyttebær til.

G, M, SEL, SEN,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 96,- / 188,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter, løk og egg som tilbehør.

G, E, M,

SJÅFØRTALLERKENkr 216,-

Vår populære lunsjtallerken tilbake på menyen. PS! Kan også bestilles av passasjerer. Karbonade, potetbåter, bacon, tomatbønner, speilegg, brød, smør, salat og dressing

G, E, M,

SALATTALLERKEN MED KYLLINGFILETkr 216,-

Blandet salat med fetaost toppes med grillstekt kyllingfilet. Serveres med karridressing, brød og smør.

G, E, M,

HAMBURGERKr 208,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, E, M, SE,

ELGBURGERkr 239,-

Elgburger med balsfjordost, rødløkkompott, tyttebærrømme. Serveres med potetbåter, salat, brød og smør.

G, M, SE,

SALATTALLERKEN M/LAKSEFILETkr 236,-

Blandet salat med fetaost toppes med stekt laksefilet. Serveres med hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, M,

OSTEBURGER kr 219,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M,

BACON OSTEBURGERKr 236,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter

G, (Hvete), E, M,

BRIE OG CHORIZO BURGERkr 239,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M, SU,

SALATTALLERKEN MED BIFFSTRIMLERkr 216,-

Blandet salat, toppes med biffstrimler, løk og champignon. Fetaost fra Bomstad Gård, hvitløksdressing, brød og smør.

G, (Hvete), E, M,

VEGETARPASTAkr 173,-

Stekte grønnsaker med husets tomatolje, serveres på en seng av pasta

G, M, SEL, SEN,

VEGANGULASJkr 173,-

Grønnsaker, linser og bønner i tomatsaus. Serveres med brød og smør .

G, M, SEL, SEN,

GRATINERTE BAGUETTERkr 127,-/ kr 149,-/ kr 149,-

Velg mellom gratinert baguetter med 
Skinke, hvitløk og tomat
Kylling, karri og paprika
Biffstrimler, berniesesaus, ost og purreløk

Tilvalg: Salat og dressing + Kr 23,-

G, (Hvete), E, M,

SUPPER

10:00-21:00

FISKESUPPE3dl / 5dlkr 96,- / 172,-

Kremet fiskesuppe med fiskefilet og grønnsaker. Serveres med brød og smør

S, F, M, SEL,

KYLLING OG KARRISUPPEca 3dlkr 102,-

Kremet suppe med mye smak. Strimla grønnsaker, kylling og ris. Serveres med brød og smør.

G, M, SEL,

SILDEGRYNSSUPPEca 5dlkr 166,-

Denne suppa er bortimot udødelig på Gjestestua. Ei hungammel oppskrift og rett som vi av nostalgiske grunner fortsatt fredes. Middagssuppe kokt på kraft av sild. Tilsettes sildefilet, byggryn, løk, purreløk, selleri, gulrot og potet. Serveres med brød og smør.

G, F,

TOMATSUPPEca 3dlkr 98,-

Serveres med kokt egg, brød og smør.

G, E, M,

SMÅRETTER

10:00-20.30/21:00

FISKEBURGERkr 206,-

Fiskeburger serveres i brød med salat, hvitløksdressing, limesirup og potetbåter.

G, (Hvete), E, F, M,

LASAGNEkr 186,-

Etter hamburger er vår heimelaga lasagne vår bestselger av småretter. Vi diskuterer støtt og stadig om det er korrekt å kalle det smårett, da den for de fleste gir høy metthetsfølelse. Serveres med salat, hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, F, SO, M, SEL,

VILTPASTAkr 210,-

Reinskav, sopp og bacon stekes og tilsettes kremet saus. Serveres på pasta med nyrørt tyttebær til.

G, M, SEL, SEN,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 96,- / 188,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter, løk og egg som tilbehør.

G, E, M,

HAMBURGERKr 208,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, E, M, SE,

ELGBURGERkr 239,-

Elgburger med balsfjordost, rødløkkompott, tyttebærrømme. Serveres med potetbåter, salat, brød og smør.

G, M, SE,

OSTEBURGER kr 219,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M,

BACON OSTEBURGERKr 236,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter

G, (Hvete), E, M,

BRIE OG CHORIZO BURGERkr 239,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M, SU,

SALATTALLERKEN MED BIFFSTRIMLERkr 216,-

Blandet salat, toppes med biffstrimler, løk og champignon. Fetaost fra Bomstad Gård, hvitløksdressing, brød og smør.

G, (Hvete), E, M,

VEGETARPASTAkr 173,-

Stekte grønnsaker med husets tomatolje, serveres på en seng av pasta

G, M, SEL, SEN,

VEGANGULASJkr 173,-

Grønnsaker, linser og bønner i tomatsaus. Serveres med brød og smør .

G, M, SEL, SEN,

GRATINERTE BAGUETTERkr 127,-/ kr 149,-/ kr 149,-

Velg mellom gratinert baguetter med 
Skinke, hvitløk og tomat
Kylling, karri og paprika
Biffstrimler, berniesesaus, ost og purreløk

Tilvalg: Salat og dressing + Kr 23,-

G, (Hvete), E, M,

MIDDAG

12:00-20:00

SALTKJØTTLAPSKAUSkr 205,-

Er i likhet med kjøttkaker og finnebiff en av våre bestselgere. Salt fårekjøtt kokes sammen med gulrot, kålrot, purreløk og poteter.

KJØTTKAKERkr 215,-

Vår populære bestselger gjennom mange år. En oppskrift som nær sagt er uendret fra den kom på menyen i 1952. Produseres og tilberedes med kjærlig hånd. Trekkes i brunsaus og serveres med erterstuing, gulrot, kokte poteter og nyrørt tyttebær.

G, (Hvete), (Havre), E, M,

FINNEBIFFkr 308,-

En av våre topp 3 retter. Reinskav stekes og trekkes i en smakfull viltsaus. Serveres med rotgrønnsaker, heimelaga potetmos og nyrørt tyttebær.

G, (Hvete), M, SEL,

DAGENS RETT *Fra kl. 13.00

Fra kl. 13.00 hver dag hele uken serverer vi en utvalgt dagens rett. Menyen varierer fra dag til dag.

MIDDAG

13:00-20.30/21:00

SILDEGRYNSSUPPEca 5dlkr 166,-

Denne suppa er bortimot udødelig på Gjestestua. Ei hungammel oppskrift og rett som vi av nostalgiske grunner fortsatt fredes. Middagssuppe kokt på kraft av sild. Tilsettes sildefilet, byggryn, løk, purreløk, selleri, gulrot og potet. Serveres med brød og smør.

G, F,

BOKNAFESKkr 311,-

Bokna torsk fra Lorentzens Fiskeforretning på Kvaløya utaførr Tromsø. Serveres med gulrotstuing, baconfett og kokte poteter.

F, M,

SILDETALLERKENkr 178,-

Serveres med spekesild, rødbeterkrem, løk, rødbeter og mandelpotet fra Storfjord.

F, M,

SALTKJØTTkr 311,-

Benfritt salt fårekjøtt serveres med kålrotstappe, gulrøtter, sjy og kokte poteter

M,

LAMMESKANKkr 345,-

Lammeskank marineres, langtidsstekes i ovn før den trekkes mør i en smakfull urtesaus. Serveres med potetpurè og grønnsaker.

G, (Hvete), SO, M,

PEPPERBIFFkr 354,-

Godt modnet ytrefilet serveres med stekte grønnsaker, grilltomat, peppersaus og fløtegratinerte poteter.

G, (Hvete), E, F, M, SEL, SEN,

POTETVALG TIL BIFFER

Fløtegratinert, potetbåter eller kokt potet.

VEGETARPASTAkr 173,-

Stekte grønnsaker med husets tomatolje, serveres på en seng av pasta

G, M, SEL, SEN,

VEGANGULASJkr 173,-

Grønnsaker, linser og bønner i tomatsaus. Serveres med brød og smør .

G, M, SEL, SEN,

FOR DE YNGSTE

12:00-21:00

PANNEKAKERkr 65,-

3 stk med syltetøy

G, (Hvete), E, M,

KYLLINGLÅRkr 93,-

Chips og salat

PØLSEkr 75,- / 89,-

M/chips eller mos. 1 eller 2 pølser

DAGENS RETT0-5 år kr 52,- / 6-12 år kr 83,-

M = Melk
E = Egg
F = Fisk
S = Skalldyr

G = Gluten
N = Nøtter
P = Peanøtter
SE = Sesamfrø

SEL = Selleri
SEN = Sennep
B = Bløtdyr
SU = Sulfitt

L = Lupin
SO = Soya

en tallerken med erter, gulrøtter, potet g kjøttboller. foto

Middag

Det er lite som er så fint som en hyggelig middag. Derfor er våre kokker spesielt opptatt av å lage tradisjonsrike retter fra bunnen av og basert på lokale råvarer.

bløtkake. foto.

Dessert

Det skal være hyggelig å spise sammen. På Vollan Gjestestue sørger vi for hjemmebakte kaker som den perfekte avslutning på samværet.

baguetter. foto.

På farten

Det er alltid lett å stoppe på Vollan når du er på farten i Troms. Vi har en mengde retter som passer enten på farten eller for et kort stopp på veien.

Våre kokker er alltid på jakt etter nye måter å servere klassisk husmannskost på. Har du for eksempel forsøkt vår fantastiske softis med nyrørt tyttebærsyltetøy?

Vi lager det aller meste av maten vår selv og henter så mye som mulig av våre råvarer fra lokale leverandører i regionen. Vi får blant annet lammekjøtt fra Hamnvåg Lam i Malangen, fetaost fra Bomstad Gård i Nordkjosbotn, og mandelpotet og boknatorsk fra Kåre Frydenlund i Storfjord.

Kafeen åpnet dørene for første gang 4. Juli 1948, etter at Gudrun “Guri” Lydersen hadde overtatt eiendommen. I dag er Vollan Gjestestue drevet av 3. generasjon Lydersen i samme koselige stil og i “Guri” sin ånd.

Siden vi leverer “heimelaga” husmannskost tilpasser vi menyen etter sesong. Du vil derfor kunne finne noe nytt og spennende på menyen vår med jevne mellomrom.

Ta turen innom kafeen vår for ekte “heimelaga” mat neste gang du vil ha noe ekstra godt.

ÅPNINGSTIDER

Kafe:
Mandag – Lørdag : 09.00 – 21.00
Søndag : 10.00 – 21.00

Middag:
Hver dag : 12.00 – 21.00 i kafeen

Småretter/varme smørbrød:
Serveres i kafeen i hele åpningstiden

Frokostbuffet:
Mandag – fredag: 06.30 – 10.00
Lørdag – søndag: 07.00 – 10.00

CATERING

BEVERTNING FOR ALLE ANLEDNINGER

REISEGRUPPER

BESTILL MAT TIL MANGE

LES MER OM

Catering

På Vollan Gjestestue garanterer vi “heimelaga” husmannskost i en koselig atmosfære. Hos oss har det vært servert hjemmelaget mat basert på lokale råvarer helt siden 1948, når Gudrun “Guri” Lydersen overtok eiendommen og startet med kafédrift.

Hotell

ET KOSELIG HOTELL Vi kan tilby flere ulike romtyper, enten det er bare deg eller dere er flere. Våre hotellrom er koslige og moderne. Vi

Selskap

Det er viktig å feire både store og små anledninger, og være sammen med de personene som du er glad i. På Vollan Gjestestue kan vi tilby deg et skreddersydd, varmt og koselig selskap for alle anledninger.

stort møterom. foto.

Hybrid Møteplass

Våre møtelokaler har sjel og rommer det du har behov for av møtefasiliteter. Gratis parkering og trådløst nett er selvfølgelig inkludert.