EKTE TRADISJONELL HUSMANNSKOST SIDEN 1948

I kafeen får du servert skikkelig, heimelaga husmannskost .

Vi etterstreber å lage det meste av vår mat basert på råvarer fra lokale leverandører.  Vår meny vil variere i sesong og ut fra tilgjengelighet på råvarer.

Vi gjør også oppmerksom på at noen av disse rettene på enkelte dager kan være utsolgt eller være tatt ut av menyen. 
Vi vil også kunne ha retter som ikke er oppgitt her i denne menyen.

MENY

FROKOST

06:30-10:00

Helg 07:00-10:00

OMELETT M/OST & SKINKEkr 185,-

Serveres med salat, brød og smør. Egg direkte fra Widding Gård. Kan også lages uten skinke om du ønsker vegetar.

G, E, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

EGG & BACONenkel/dobbelkr 96,- / 159,-

Stekt bacon og speilegg på sandwichbrød og litt grønt. En svært populær passasjerrett og merkelig nok særlig på lørdag og søndag formiddag. Egg direkte fra Widding Gård.

G, E, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 106,- / 188,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter (M) , løk og egg (E) som tilbehør.

G, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

FROKOSTBUFFETkr 189,-

Innholdsrik frokostbuffet serveres i Det Gode Kjøkken. Varme og kalde retter, juice, kaffe og te. Det er også allergivennlige alternativer på forespørsel.

GRATINERTE BAGUETTERkr 127,-/ kr 149,-/ kr 149,-

Velg mellom gratinert baguetter med 
Skinke, hvitløk og tomat
Kylling, karri og paprika
Biffstrimler, berniesesaus, ost og purreløk

Tilvalg: Salat og dressing + Kr 23,-

G, (Hvete), E, M,

LUNSJ

10:00-13:00

OMELETT M/OST & SKINKEkr 185,-

Serveres med salat, brød og smør. Egg direkte fra Widding Gård. Kan også lages uten skinke om du ønsker vegetar.

G, E, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

EGG & BACONenkel/dobbelkr 96,- / 159,-

Stekt bacon og speilegg på sandwichbrød og litt grønt. En svært populær passasjerrett og merkelig nok særlig på lørdag og søndag formiddag. Egg direkte fra Widding Gård.

G, E, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

FISKEBURGERkr 217,-

Fiskeburger med chilli og ost grillstekes. Serveres i brød med salat, løk, hvitløksdressing, limesirup og friterte potetbåter.

G, E, F, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

LASAGNEkr 205,-

Etter hamburger er vår heimelaga lasagne vår bestselger av småretter. Vi diskuterer støtt og stadig om det er korrekt å kalle det smårett, da den for de fleste gir høy metthetsfølelse. Serveres med salat, limesirup, hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, SO, M,

VILTPASTAkr 222,-

Reinskav, sopp og bacon stekes og tilsettes kremet saus. Serveres på tagliatelle med nyrørt tyttebær til.

G, E, M, SEL, SEN,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 106,- / 188,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter (M) , løk og egg (E) som tilbehør.

G, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

SJÅFØRTALLERKENkr 216,-

Vår populære lunsjtallerken tilbake på menyen. PS! Kan også bestilles av passasjerer. Karbonade, potetbåter, bacon, tomatbønner, speilegg, brød, smør, salat og dressing

G, E, M,

SALATTALLERKEN MED KYLLINGFILETkr 227,-

Blandet salat med fetaost toppes med grillstekt kyllingfilet. Serveres med karridressing, brød og smør.

G, E, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

HAMBURGERKr 218,-

160 grams hamburger grillstekes. serveres med brød, dressing, salat og friterte potetbåter.

G, E, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

ELGBURGERkr 239,-

Elgburger med balsfjordost, rødløkkompott, tyttebærrømme. Serveres med potetbåter, salat, brød og smør.

G, M, SE,

SALATTALLERKEN MED LAKSEFILETkr 244,-

Blandet salat med fetaost fra Bomstad Gård toppes med stekt laksefilet. Serveres med hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, F, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

OSTEBURGER kr 229,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M,

BACON OSTEBURGERKr 239,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter

G, (Hvete), E, M,

BRIE OG CHORIZO BURGERkr 249,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M, SU,

SALATTALLERKEN MED BIFFSTRIMLERkr 244,-

Blandet salat, toppes med biffstrimler, løk og champignon. Fetaost fra Bomstad Gård, hvitløksdressing, brød og smør.

G, (Hvete), E, M,

VEGETARPASTAkr 185,-

Stekte grønnsaker med husets tomatolje, serveres på en seng av tagliatelle.

G, E,

VEGANGULASJkr 183,-

En god blanding av grønnsaker og bønner i en mild tomatsaus. Serveres med brød og smør .

G, SEL, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

GRATINERTE BAGUETTERkr 127,-/ kr 149,-/ kr 149,-

Velg mellom gratinert baguetter med 
Skinke, hvitløk og tomat
Kylling, karri og paprika
Biffstrimler, berniesesaus, ost og purreløk

Tilvalg: Salat og dressing + Kr 23,-

G, (Hvete), E, M,

SUPPER

10:00-21:00

FISKESUPPE3dl / 5dlkr 99,- / 179,-

Kremet fiskesuppe med fiskefilet og grønnsaker. Serveres med brød og smør

S, F, M, SEL,

KYLLING OG KARRISUPPEca 3dlkr 107,-

Kremet suppe med mye smak. Strimla grønnsaker, kylling og ris. Serveres med brød og smør.

G, M, SEL,

SILDEGRYNSSUPPEca 5dlkr 179,-

Denne suppa er bortimot udødelig på Gjestestua. Ei hungammel oppskrift og rett som vi av nostalgiske grunner fortsatt fredes. Middagssuppe kokt på kraft av sild. Tilsettes sildefilet, byggryn, løk, purreløk, selleri, gulrot og potet. Serveres med brød og smør.

G, F,

TOMATSUPPEca 3dlkr 98,-

Serveres med kokt egg, brød og smør.

G, E, M,

SMÅRETTER

10:00-20.30/21:00

FISKEBURGERkr 217,-

Fiskeburger med chilli og ost grillstekes. Serveres i brød med salat, løk, hvitløksdressing, limesirup og friterte potetbåter.

G, E, F, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

LASAGNEkr 205,-

Etter hamburger er vår heimelaga lasagne vår bestselger av småretter. Vi diskuterer støtt og stadig om det er korrekt å kalle det smårett, da den for de fleste gir høy metthetsfølelse. Serveres med salat, limesirup, hvitløksdressing, brød og smør.

G, E, SO, M,

VILTPASTAkr 222,-

Reinskav, sopp og bacon stekes og tilsettes kremet saus. Serveres på tagliatelle med nyrørt tyttebær til.

G, E, M, SEL, SEN,

KARBONADESMØRBRØDenkel/dobbelkr 106,- / 188,-

En stor klassiker som aldri går av moten på Gjestestua. Enkel/ dobbel og med valg mellom erter (M) , løk og egg (E) som tilbehør.

G, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

HAMBURGERKr 218,-

160 grams hamburger grillstekes. serveres med brød, dressing, salat og friterte potetbåter.

G, E, M, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

ELGBURGERkr 239,-

Elgburger med balsfjordost, rødløkkompott, tyttebærrømme. Serveres med potetbåter, salat, brød og smør.

G, M, SE,

OSTEBURGER kr 229,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M,

BACON OSTEBURGERKr 239,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter

G, (Hvete), E, M,

BRIE OG CHORIZO BURGERkr 249,-

Serveres med brød, dressing, salat og potetbåter.

G, (Hvete), E, M, SU,

SALATTALLERKEN MED BIFFSTRIMLERkr 244,-

Blandet salat, toppes med biffstrimler, løk og champignon. Fetaost fra Bomstad Gård, hvitløksdressing, brød og smør.

G, (Hvete), E, M,

VEGETARPASTAkr 185,-

Stekte grønnsaker med husets tomatolje, serveres på en seng av tagliatelle.

G, E,

VEGANGULASJkr 183,-

En god blanding av grønnsaker og bønner i en mild tomatsaus. Serveres med brød og smør .

G, SEL, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

GRATINERTE BAGUETTERkr 127,-/ kr 149,-/ kr 149,-

Velg mellom gratinert baguetter med 
Skinke, hvitløk og tomat
Kylling, karri og paprika
Biffstrimler, berniesesaus, ost og purreløk

Tilvalg: Salat og dressing + Kr 23,-

G, (Hvete), E, M,

MIDDAG

12:00-20:00

SALTKJØTTLAPSKAUSkr 218,-

Er i likhet med kjøttkaker og finnebiff en av våre bestselgere. Salt fårekjøtt kokes sammen med gulrot, kålrot, purreløk og poteter.

KJØTTKAKERkr 226,-

Vår populære bestselger gjennom mange år. En oppskrift som nær sagt er uendret fra den kom på menyen i 1952. Produseres og tilberedes med kjærlig hånd. Trekkes i brunsaus og serveres med erterstuing, gulrot, kokte poteter og nyrørt tyttebær.

G, (Hvete), (Havre), E, M,

FINNEBIFFkr 323,-

En av våre topp 3 retter. Reinskav stekes og trekkes i en smakfull viltsaus. Serveres med rotgrønnsaker, heimelaga potetmos og nyrørt tyttebær.

G, (Hvete), M, SEL,

DAGENS RETT *Fra kl. 13.00

Fra kl. 13.00 hver dag hele uken serverer vi en utvalgt dagens rett. Menyen varierer fra dag til dag.

MIDDAG

13:00-20.30/21:00

SILDEGRYNSSUPPEca 5dlkr 179,-

Denne suppa er bortimot udødelig på Gjestestua. Ei hungammel oppskrift og rett som vi av nostalgiske grunner fortsatt fredes. Middagssuppe kokt på kraft av sild. Tilsettes sildefilet, byggryn, løk, purreløk, selleri, gulrot og potet. Serveres med brød og smør.

G, F,

TORSKETUNGERkr 279,-

Torsketunger fra yttersia på Kvaløya. Meles og kryderes, stekes i smør. Serveres med råkost, lettrømme og kokte poteter. Serveres i perioden januar-mai

G, M,

BOKNAFESKkr 334,-

Torsk fra yttersia. Levert av Br.Karlsen på Husøy på Senja. Serveres med gulrotstuing, baconfett og kokte poteter.

F, M,

SILDETALLERKENkr 178,-

Serveres med spekesild, rødbeterkrem, løk, rødbeter og mandelpotet fra Storfjord.

F, M,

SALTKJØTTkr 336,-

Benfritt salt fårekjøtt serveres med kålrotstappe, gulrøtter, sjy og kokte poteter

M,

LAMMESKANKkr 359,-

Lammeskank marineres, langtidsstekes i ovn før den trekkes mør i en smakfull urtesaus. Serveres med potetpurè og grønnsaker.

G, (Hvete), SO, M,

PEPPERBIFFkr 367,-

Godt modnet ytrefilet serveres med stekte grønnsaker, grilltomat, peppersaus og fløtegratinerte poteter.

G, (Hvete), E, F, M, SEL, SEN,

POTETVALG TIL BIFFER

Fløtegratinert, potetbåter eller kokt potet.

VEGETARPASTAkr 185,-

Stekte grønnsaker med husets tomatolje, serveres på en seng av tagliatelle.

G, E,

VEGANGULASJkr 183,-

En god blanding av grønnsaker og bønner i en mild tomatsaus. Serveres med brød og smør .

G, SEL, KAN TILPASSES GLUTENFRI,

BACALAOkr 281,-

Tradisjonell rett laget av klippfisk. Serveres med brød og smør

G, F,

FOR DE YNGSTE

12:00-21:00

PANNEKAKERkr 65,-

3 stk med syltetøy

G, (Hvete), E, M,

KYLLINGLÅRkr 95,-

Chips og salat

PØLSEkr 80,- / 89,-

M/chips eller mos. 1 eller 2 pølser

DAGENS RETT ELLER LAPSKAUS0-5 år kr 52,- / 6-12 år kr 86,-

BARNEBURGERKr 122,- / 99,-

Serveres med brød, og med eller uten potetbåter.

G, E, M, SE,

KJØTTKAKERBarn 0-4 år kr 55,- / Barn 5-9 år kr 90,-

Vår populære bestselger gjennom mange år. En oppskrift som nær sagt er uendret fra den kom på menyen i 1952. Produseres og tilberedes med kjærlig hånd. Trekkes i brunsaus og serveres med grønnsaker, kokte poteter. Erterstuing og tyttebær for de som ønsker.

G, (Hvete), (Havre), E, M,

M = Melk
E = Egg
F = Fisk
SKA = Skalldyr

G = Gluten
N = Nøtter
P = Peanøtter
SES = Sesamfrø

SEL = Selleri
SEN = Sennep
B = Bløtdyr
SUL = Sulfitt

L = Lupin
SOY = Soya
GLUTENFRI = Kan serveres/tilpasses glutenfritt på forespørsel

Vi gjør oppmerksom på at vår meny kan variere i sesong og ut fra tilgjengelighet på råvarer. Vi har dermed ofte flere retter som ikke står på menyen, noen av disse retter kan være tatt ut fra menyen enkelte dager. Vi ber om forståelse for dette. 

en tallerken med erter, gulrøtter, potet g kjøttboller. foto

Middag

Det er lite som er så fint som en hyggelig middag. Derfor er våre kokker spesielt opptatt av å lage tradisjonsrike retter fra bunnen av og basert på lokale råvarer.

bløtkake. foto.

Dessert

Det skal være hyggelig å spise sammen. På Vollan Gjestestue sørger vi for hjemmebakte kaker som den perfekte avslutning på samværet.

baguetter. foto.

På farten

Det er alltid lett å stoppe på Vollan når du er på farten i Troms. Vi har en mengde retter som passer enten på farten eller for et kort stopp på veien.

Våre kokker er alltid på jakt etter nye måter å servere klassisk husmannskost på. Har du for eksempel forsøkt vår fantastiske softis med nyrørt tyttebærsyltetøy?

Vi lager det aller meste av maten vår selv og henter så mye som mulig av våre råvarer fra lokale leverandører i regionen. Vi får blant annet lammekjøtt fra Hamnvåg Lam i Malangen, fetaost fra Bomstad Gård i Nordkjosbotn, og mandelpotet og boknatorsk fra Kåre Frydenlund i Storfjord.

Kafeen åpnet dørene for første gang 4. Juli 1948, etter at Gudrun “Guri” Lydersen hadde overtatt eiendommen. I dag er Vollan Gjestestue drevet av 3. generasjon Lydersen i samme koselige stil og i “Guri” sin ånd.

Siden vi leverer “heimelaga” husmannskost tilpasser vi menyen etter sesong. Du vil derfor kunne finne noe nytt og spennende på menyen vår med jevne mellomrom.

Ta turen innom kafeen vår for ekte “heimelaga” mat neste gang du vil ha noe ekstra godt.

ÅPNINGSTIDER

Kafe:
Mandag – Lørdag : 09.00 – 21.00
Søndag : 10.00 – 21.00

Middag:
Hver dag : 12.00 – 21.00 i kafeen

Småretter/varme smørbrød:
Serveres i kafeen i hele åpningstiden

Frokostbuffet:
Mandag – fredag: 06.30 – 10.00
Lørdag – søndag: 07.00 – 10.00

CATERING

BEVERTNING FOR ALLE ANLEDNINGER

REISEGRUPPER

BESTILL MAT TIL MANGE

LES MER OM

Catering

På Vollan Gjestestue garanterer vi “heimelaga” husmannskost i en koselig atmosfære. Hos oss har det vært servert hjemmelaget mat basert på lokale råvarer helt siden 1948, når Gudrun “Guri” Lydersen overtok eiendommen og startet med kafédrift.

Hotell

ET KOSELIG HOTELL Vi kan tilby flere ulike romtyper, enten det er bare deg eller dere er flere. Våre hotellrom er koslige og moderne. Vår frokostbuffet

Selskap

Det er viktig å feire både store og små anledninger, og være sammen med de personene som du er glad i. På Vollan Gjestestue kan vi tilby deg et skreddersydd, varmt og koselig selskap for alle anledninger.

stort møterom. foto.

Hybrid Møteplass

Våre møtelokaler har sjel og rommer det du har behov for av møtefasiliteter. Gratis parkering og trådløst nett er selvfølgelig inkludert.